Audio tour

Audio tourДобро Поле - Мариово - велосипедска тура

2 sights

 1. Audio tour Summary
 2. Audio tour Summary

  Добро Поле е местото каде за време на Првата светска војна се случила одлучувачката битка и каде бил пробиен Македонскиот фронт. Според некои историчари, Добро Поле е почетокот на крајот на Првата светска војна.
  *Добро Поле е сместено на државната граница со Република Грција и за посета на локацијатанеопходно е да набавите дозвола од полициската станица во село Новаци.
  *Препорачан начин на превоз: Теренско 4х4 возило, планински велосипед
  *Се препорачува придружба на водич кој добро ги познава условите на теренот.

 3. 1 Манастир „Св. Атанасиј“, село Старавина
 4. 2 Македонски фронт - Прва светска војна
 5. 3 Пробивот на Добро Поле
 6. 4 Споменик на Добро Поле
 7. 5 Споменик „Победа - 100 години потоа“, село Градешница
 8. 6 Црква „Свети Никола“, село Градешница, XIX век
 9. 7 Црква „Свети Димитрие“ во село Градешница, XIV - XV век
 10. 8 Село Градешница
 11. 9 Село Старавина, Мариово
 1. Audio tour Summary

  Добро Поле е местото каде за време на Првата светска војна се случила одлучувачката битка и каде бил пробиен Македонскиот фронт. Според некои историчари, Добро Поле е почетокот на крајот на Првата светска војна.
  *Добро Поле е сместено на државната граница со Република Грција и за посета на локацијатанеопходно е да набавите дозвола од полициската станица во село Новаци.
  *Препорачан начин на превоз: Теренско 4х4 возило, планински велосипед
  *Се препорачува придружба на водич кој добро ги познава условите на теренот.

Reviews

No reviews yet

Write the first review
A minimum rating of 1 star is required.
Please fill in your name.